新东方在线网络课堂 职称英语 新东方在线 > 职称英语 > 职称英语卫生类 > 阅读理解 > 正文

职称英语卫生B级:阅读理解练习(22)

2017-02-16 13:00:00 来源:新东方在线发表评论

2017年教师资格考试笔试真题和答题模板下载

  When Nick Holonyak set out to create a new kind of visible lighting using semiconductor alloys,his colleagues thought he was unrealistic.Today,his discovery of light-emitting diodes,or LEDs, are used in everything from DVDs to alarm clocks to airports.Dozens of his students have continued his work,developing lighting used in traffic lights and other everyday technology.

  On April 23,2004, Holonyak received the $500,000 Lemelson-MIT Prize at a ceremony in Washington.This marks the 1Oth year that the Lemelson-MIT Program at the Massachusetts Institute of Technology fMIT has given the award to prominent inventors.

  “Anytime you get an award.big or little.it’s always a surprise.”Holonyrak said.

  Holonyak, 75,was a student of John Bardeen,an inventor of the transistor, in the early 1950s.After graduate school, Holonyak worked at Ben Labs.He later went to General Electric,where he invented a switch now widely used in house dimmer switches.

  Later, Holonyak started 1ooking into how semiconductors could be used to generate 1ight.But while his colleagues were 1ooking at how to generate invisible light,he wanted to generate visible light.The LEDS he invented in 1962 now last about 10 times longer than incandescent bulbs, and are more environmentally friendly and cost effective.

  Holonyak,now a professor of electrical and computer engineering and physics at the University of Illinois,said he suspected that LEDs would become as commonplace as they are today,but didn’t realize how many uses they would have.

  “You don’t know in the beginning.YOU think you’re doing something important.you think it’s worth doing,but you really can’t tell what the big payoff is going to be,and when,and how.You just don’t know,”he said.

  The Lemelson.MIT Program also recognized Edith Flanigen,75,with the$1 00,000

  Lemelson-MIT Lifetime Achievement Award for her work on a new generation of“molecular sieves,”that can separate molecules by size.

  词汇:

  semiconductor n.半导体

  alloy n.合金

  diode n.二极管

  incandescent adj.白炽的

  bulb n.灯泡

  commonplace adj.普通的

  molecular adj.分子的

  sieve n.筛

  练习:

  1.Holonyak’s colleagues thought he would fail in his research on LEDs at the time when he started it.

  A.Right B.Wrong C.Not mentioned

  2.Holonyak believed that his students that were working with him on the project would get the Lemelson.MIT Prize sooner or later.

  A。Right B.Wrong C.Not mentioned

  3.Holonyak was the inventor of the transistor in the early 1950s.

  A.Right B.Wrong C.Not mentioned

  4.Holonyak believed that LEDs would become very popular in the future.

  A.Right B.Wrong C.Not mentioned

  5.Holonyak said that you should not do anything you are not interested in.

  A.Right B.Wrong C.Not mentioned

  6. Edith Flanigen is the only co-inventor of LEDs.

  A.Right B.Wrong C.Not mentioned

  7.The Lemelson-MIT Prize has a history of over 100 years.

  A.right B.Wrong C.Not mentioned 答案及解析

  1. A.利用题干中的核心词colleagues作为答案线索词,这样找到答案相关句:When Nick Holonyak set out to create a new kind of visible lighting using semiconductor alloys,his colleagues thought he was unrealistic(不可行的, 不切实际的).(该句内容基本上与题干中的内容一致,但还需要确认题干中提到的LEDs就visible lighting using semiconductor alloys)Today,his discovery of light-emitting diodes,or LEDs, are used in everything from DVDs to alarm clocks to airports.(根据该句内容可以推断出LEDs就是前句中提到的visible lighting using semiconductor alloys)因此判断问题句的说法正确。

  2.C.分析:需要注意题干中出现的修饰词sooner or later(迟早)。利用题干中提到的新信息—他的学生,作为答案线索,这样发现答案相关句:Dozens of his students have continued his work,developing lighting used in traffic lights and other everyday technology.

  On April 23,2004, Holonyak received the $500,000 Lemelson-MIT Prize at a ceremony in Washington. (该句与题干中提到的“Holonyak相信...”无关)在下文的内容中也没有看到有关“Holonyak对他学生的期望”的话语, 因此判断该句的内容为“没提到”。

  3.B分析:利用题干中出现的特征词-- early 1950s作为答案线索,这样找到答案相关句:Holonyak, 75,was a student of John Bardeen,an inventor of the transistor(晶体管), in the early 1950s.(该句所反映的内容是:John Bardeen是20世纪50年代初期晶体管的发明者,因此问题句的内容与原文的内容不一致。)

  4.A.分析:利用题干中出现的核心词popular作为答案线索,这样发现文章中并没有popular这个词出现。因为问题句是观点句,这样的句子内容往往需要考生根据相关内容进行推断,因此注意文章中描述Holonyak态度的句子,这样找到答案相关句:Holonyak,now a professor of electrical and computer engineering and physics at the University of Illinois,said he suspected that LEDs would become as commonplace (常见的)as they are today,but didn’t realize how many uses they would have.(but引出的句子的句意(但是没有意识到它们将会有这么多种用途)揭示suspect的含义应该是“猜想”,因此整个划线句的内容(他曾猜想到LEDS的用途会非常的普遍,就象现在这样子)与问题句的内容一致)

  5.C.分析:该句中也是没有明显的特征词,利用句中出现的核心词interested作为答案线索,这样发现文章中没有出现该词,也没有出现与该词词义相关的其他词,而文章中也没有涉及到这方面的内容,因此判断该句的说法为“没提到”。

  6. C.分析:利用题干中出现的特征词Edith Flanigen作为答案线索,这样发现答案相关句: The Lemelson-MIT Program also recognized Edith Flanigen,75,with the$1 00,000 Lemelson-MIT Lifetime Achievement Award for her work on a new generation of“molecular sieves,”that can separate molecules by size.(但是该句的内容是说“Edith Flanigen”对新一代的“分子筛”的研制作出了杰出的工作,没有说她是LEDs的合作发明者。)

  7.B.分析:该题提到了有关Lemelson-MIT奖,而且具体提到了该奖项的存在时间,因此判断该题很可能会需要考生根据相关句子进行判断。利用题干中出现的特征词Lemelson-MIT作为答案线索,这样发现答案相关句:On April 23,2004, Holonyak received the $500,000 Lemelson-MIT Prize at a ceremony in Washington.This marks the 1Oth year that the Lemelson-MIT Program at the Massachusetts Institute of Technology fMIT has given the award to prominent inventors.根据该句内容判断Lemelson-MIT奖成立的时间是1994年,因此问题句中说的“Lemelson-MIT奖有100多年的历史”与原文内容矛盾。

     本文选自新东方在线论坛。

本文关键字: 职称英语 阅读理解

分享到:

职上网网络课堂全部课程

证券从业-职上网 【通关】无忧通关班(不过无条件退费) ¥1580 免费试听
【全科】全科零基础取证班(不过免费重读) ¥980 免费试听
【速效】全科速效通关班(刷题+直播) ¥580 免费试听
基金从业-职上网 【法规+基础+私募】零基础无忧通关班A(1对1辅导+退费) ¥1988 免费试听
【法规+基础】零基础无忧通关班B(1对1辅导+退费) ¥1399 免费试听
【法规+私募】零基础无忧通关班C(1对1辅导+退费) ¥1399 免费试听
【法规+基础+私募】零基础取证班A(不过免费重读) ¥1299 免费试听
【法规+基础】零基础取证班B(不过免费重读) ¥899 免费试听
【法规+私募】零基础取证班C(不过免费重读) ¥899 免费试听
【法规+基础+私募】速效通关班A(有基础+刷题) ¥799 免费试听
【法规+基础】速效通关班B(有基础+刷题) ¥599 免费试听
【法规+私募】速效通关班C(有基础+刷题) ¥599 免费试听
银行从业资格 【全科】零基础取证班-风险管理(视频+刷题) ¥899 免费试听
【全科】零基础取证班-个人理财(视频+刷题) ¥899 免费试听
【单科】风险管理(视频+刷题) ¥599 免费试听
【单科】个人理财(视频+刷题) ¥599 免费试听
【单科】银行业法律法规与综合能力(视频+刷题) ¥599 免费试听
期货从业资格 【全科】零基础取证班(视频+刷题) ¥899 免费试听
【单科】零基础取证班-《期货及衍生品基础》 ¥599 免费试听
【单科】零基础取证班-《期货法律法规汇编》 ¥599 免费试听
银行校招 【暑假班】银行暑期专项特训(未进笔试面试退费) ¥7800 免费试听
【就业】直达银行协议班(未拿到银行OFFER全退费) ¥19800 免费试听
【网申】2017网申通关课程(非协议) ¥99 免费试听
【网申】网申简历1对1(签协议不过全退) ¥1480 免费试听
【网申笔试】网申笔试通关班(未进笔试面试退费) ¥5800 免费试听
【笔试】银行笔试通关班(录播+直播+题库+讲义) ¥1680 免费试听
【面试】面试VIP班(录播+直播+1对1)-不过退费 ¥4280 免费试听
会计 CPA考试会计从业初级职称中级职称内审师CIAACCA考试CMA考试 USCPA考试
金融 CFA考试FRM考试

课程试听换一换

相关推荐

微博关注

版权及免责声明

1,"新东方在线"上的内容,包括文章、资料、资讯等, 本网注明"稿件来源:新东方在线"的,其版权 均为"新东方在线"或北京新东方迅程网络科技有限公司所有 ,任何公司、媒体、网站或个人未经授权不得转载、链接、转贴或以其他方式使用。已经得到 "新东方在线"许可 的媒体、网站,在使用时必须注明"稿件来源:新东方",违者本网站将依法追究责任。

2, "新东方在线" 未注明"稿件来源:新东方"的 文章、资料、资讯等 均为转载稿,本网站转载出于传递更多信息之目的,并不意味着赞同其观点或证实其内容的真实性。如其他媒体、网站或个人从本网站下载使用,必须保留本网站注明的"稿件来源",并自负版权等法律责任。如擅自篡改为 " 稿件来源:新东方 " ,本网站将依法追究其法律责任。

3,如本网转载稿涉及版权等问题,请作者见稿后在两周内与新东方在线联系。

  • 新东方在线教师资格考试微信
  • 1小时搞定结构化面试(中小幼)
  • 普通话专项突破课程

热点资讯更多>>

实用 • 工具

交流 • 下载

  • 职称英语备考资料下载
  • 职称英语备考资料下载
  • 职称英语备考资料下载
  • 职称英语复习必备

课程排行榜本周本月

公开课更多>>

2017职称英语改编题串讲 w 44分35秒
1 2017职称英语改编题串讲
2017职称英语阅读理解答题技巧 w 26分32秒
2 2017职称英语阅读理解答题技巧
2017职称英语完形填空答题技巧提炼 w 33分35秒
3 2017职称英语完形填空答题技巧提炼
2017职称英语通关中英文朗读篇 w 05分13秒
4 2017职称英语通关中英文朗读篇
2017年职称英语语法考点重点解析 w 21分17秒
5 2017年职称英语语法考点重点解析

新东方在线职称英语更多>>

推荐阅读