新东方在线网络课堂 职称英语 新东方在线 > 职称英语 > 职称英语卫生类 > 概括大意与完成句子 > 正文

职称英语卫生类A级概括大意模拟题(25)

2017-02-15 12:58:00 来源:新东方在线发表评论

2017年教师资格考试笔试真题和答题模板下载

  1 Every year earthquakes are responsible for a large number of deaths and a vast amount of destruction in various parts of the world. Most of these damaging earthquakes occur either in a narrow belt which surrounds the Pacific Ocean or in a line which extends from Burma to the Alps in Europe. Some of the destruction is directly caused by the quake itself. An example of this is the collapse of buildings as a result of the quake itself. Other damage results from landslides or major fires which are initiated by the quake.

  2 These are about a million quakes a year. Fortunately, however, not all of them are destructive. The intensity of an earthquake is measured on the Richter Scale, which goes from upward. The highest scale recorded to date is 8.9. major damage generally occurs from quakes ranging upward from 6.0.

  3 The actual cause of the quake itself is the breaking of rocks at or below the earth's surface. This is produced by pressure which scientists believe may be due to a number of reasons, two of which are the expansion and contraction of the earth's crust and continental drift.

  4 In order to limit the damage and to prevent some of the suffering resulting from earthquakes, scientists are working on ways to enable accurate prediction. Special instruments are used to help people record, for example, shaking of the earth. Scientists are trying to find methods that will enable them to indicate the exact time, location and size of an earthquake.

  5 Certain phenomena have been observed which are believed to be the signs of imminent earthquakes. These include strange behaviors of some animals, the changes in the content of mineral water, etc. The magnetic properties of rocks may also display special pattern before earthquakes happen.

  A. Earthquakes forecast

  B. Historical records of earthquakes

  C. Intensities of earthquakes

  D. Cause of earthquakes

  E. Indications of earthquakes

  F. Damaging earthquakes

  5. Not all damage during an earthquake is caused by____________.

  6. Not all earthquakes are strong enough to cause ___________.

  7. Scientists have been working hard to warn people of ____________.

  8. Earthquakes can be predicted by observing ______________.

  A. the quake itself

  B. accurate prediction

  C. damage of property and loss of lives

  D. a possible earthquake

  E. the unusual behaviors of some animals

  F. the strong behaviors of human beings

  参考答案:C D A E A C D E

  答案解析:

  1.C.解题思路:抓住句中用词特点:该段的第3句中包含intensity(强度)一词,而且段中提到的也是震级强度数字。”

  2.D.解题思路:段首句中提到了cause及reasons。

  3.A.解题思路:段首句中有prediction (预报),indicate(显示)对应A中的forecast(预报)。

  4.E. 解题思路:段首句中的phenomena(现象)对应E中的 indications(迹象)。

  5.A.该题可直接借助句意判断答案。也可以借助原文:利用“cause”一词判断,该句可能在涉及到地震损坏的语句中,于是在第1段的第3句中找到答案相关句,确认答案。

  Some of the destruction is directly caused by the quake itself.

  6.C. 该句也可直接借助句意判断答案。如果借助原文:利用“strong, cause”作为答案线索词,查看全文似乎并没有直接涉及到这样词语的句子,但我们在第2段发现“Fortunately, however, not all of them are destructive.”,结合该句的句意判断答案为C。

  7.D.该句也可直接借助句意判断答案。如果借助原文:利用“warn, scientists” 作为答案线索词,查看全文, 在第4段中找到答案相关句:In order to limit the damage and to prevent some of the suffering resulting from earthquakes, scientists are working on ways to enable accurate prediction. 确认答案。

  8.E.根据常识人类的行为变化跟地震没关系,所以不选F。如果借助原文:利用“observe” 作为答案线索词,查看全文,在最后一段中找到答案相关句Certain phenomena have been observed which are believed to be the signs of imminent earthquakes. These include strange behaviors of some animals, the changes in the content of mineral water, etc.

     本文选自新东方在线论坛。

本文关键字: 职称英语 概括大意与完成句子

分享到:

职上网网络课堂全部课程

证券从业-职上网 【通关】无忧通关班(不过无条件退费) ¥1580 免费试听
【全科】全科零基础取证班(不过免费重读) ¥980 免费试听
【速效】全科速效通关班(刷题+直播) ¥580 免费试听
基金从业-职上网 【法规+基础+私募】零基础无忧通关班A(1对1辅导+退费) ¥1988 免费试听
【法规+基础】零基础无忧通关班B(1对1辅导+退费) ¥1399 免费试听
【法规+私募】零基础无忧通关班C(1对1辅导+退费) ¥1399 免费试听
【法规+基础+私募】零基础取证班A(不过免费重读) ¥1299 免费试听
【法规+基础】零基础取证班B(不过免费重读) ¥899 免费试听
【法规+私募】零基础取证班C(不过免费重读) ¥899 免费试听
【法规+基础+私募】速效通关班A(有基础+刷题) ¥799 免费试听
【法规+基础】速效通关班B(有基础+刷题) ¥599 免费试听
【法规+私募】速效通关班C(有基础+刷题) ¥599 免费试听
银行从业资格 【全科】零基础取证班-风险管理(视频+刷题) ¥899 免费试听
【全科】零基础取证班-个人理财(视频+刷题) ¥899 免费试听
【单科】风险管理(视频+刷题) ¥599 免费试听
【单科】个人理财(视频+刷题) ¥599 免费试听
【单科】银行业法律法规与综合能力(视频+刷题) ¥599 免费试听
期货从业资格 【全科】零基础取证班(视频+刷题) ¥899 免费试听
【单科】零基础取证班-《期货及衍生品基础》 ¥599 免费试听
【单科】零基础取证班-《期货法律法规汇编》 ¥599 免费试听
银行校招 【暑假班】银行暑期专项特训(未进笔试面试退费) ¥7800 免费试听
【就业】直达银行协议班(未拿到银行OFFER全退费) ¥19800 免费试听
【网申】2017网申通关课程(非协议) ¥99 免费试听
【网申】网申简历1对1(签协议不过全退) ¥1480 免费试听
【网申笔试】网申笔试通关班(未进笔试面试退费) ¥5800 免费试听
【笔试】银行笔试通关班(录播+直播+题库+讲义) ¥1680 免费试听
【面试】面试VIP班(录播+直播+1对1)-不过退费 ¥4280 免费试听
会计 CPA考试会计从业初级职称中级职称内审师CIAACCA考试CMA考试 USCPA考试
金融 CFA考试FRM考试

课程试听换一换

相关推荐

微博关注

版权及免责声明

1,"新东方在线"上的内容,包括文章、资料、资讯等, 本网注明"稿件来源:新东方在线"的,其版权 均为"新东方在线"或北京新东方迅程网络科技有限公司所有 ,任何公司、媒体、网站或个人未经授权不得转载、链接、转贴或以其他方式使用。已经得到 "新东方在线"许可 的媒体、网站,在使用时必须注明"稿件来源:新东方",违者本网站将依法追究责任。

2, "新东方在线" 未注明"稿件来源:新东方"的 文章、资料、资讯等 均为转载稿,本网站转载出于传递更多信息之目的,并不意味着赞同其观点或证实其内容的真实性。如其他媒体、网站或个人从本网站下载使用,必须保留本网站注明的"稿件来源",并自负版权等法律责任。如擅自篡改为 " 稿件来源:新东方 " ,本网站将依法追究其法律责任。

3,如本网转载稿涉及版权等问题,请作者见稿后在两周内与新东方在线联系。

  • 新东方在线教师资格考试微信
  • 1小时搞定结构化面试(中小幼)
  • 普通话专项突破课程

热点资讯更多>>

实用 • 工具

交流 • 下载

  • 职称英语备考资料下载
  • 职称英语备考资料下载
  • 职称英语备考资料下载
  • 职称英语复习必备

课程排行榜本周本月

公开课更多>>

2017职称英语改编题串讲 w 44分35秒
1 2017职称英语改编题串讲
2017职称英语阅读理解答题技巧 w 26分32秒
2 2017职称英语阅读理解答题技巧
2017职称英语完形填空答题技巧提炼 w 33分35秒
3 2017职称英语完形填空答题技巧提炼
2017职称英语通关中英文朗读篇 w 05分13秒
4 2017职称英语通关中英文朗读篇
2017年职称英语语法考点重点解析 w 21分17秒
5 2017年职称英语语法考点重点解析

新东方在线职称英语更多>>

推荐阅读