新东方在线网络课堂 职称英语 新东方在线 > 职称英语 > 职称英语理工类 > 阅读理解 > 正文

2017职称英语理工类-阅读理解练习(22)

2017-02-11 18:40:00 来源:新东方在线发表评论

2017年教师资格考试笔试真题和答题模板下载

  Senator Edward Kennedy, a legendary political figure in the United States, died on Tuesday after a year long battle with malignant glioma(神经胶质瘤), the most common type of brain cancer among adults. Although he had the most up-to-date treatments - surgery at Duke University Medical Center, chemotherapy and radiation - he was not able to survive the disease. Doctors still don't know what causes brain tumors and the National Cancer Institute says the outlook for patients with malignant gliomas is poor.

  Senator Kennedy's brain tumor was diagnosed in May 2008 after he had a seizure(突发), a frequent symptom of brain cancer. At Duke University Medical Center, he had surgery to remove the tumor. His doctors said it was a success and Kennedy was discharged six days later.

  Kennedy had what's called a craniotomy, which involves opening the skull to expose the surface of the brain. Surgeons then determine the exact location of the tumor, often with the help of an MRI or CT (cat) scan. During part of the procedure, patients can be brought back to consciousness. That helps the doctors avoid cutting in areas that control speech. "The brain will not feel any pain, so you can stimulate while the patient is awake and test the motor function, the speech functions while the patient is awake which allows very accurate determination of where these eloquent areas of the brain are," Dr. Caputy explains.

  Doctors still don't know what causes brain tumors. They do know what the risk factors are and Senator Kennedy had them all. Men are more likely to get brain tumors than women, as are white people and those 70 years or older.

  Doctors caution that even with treatment, these aggressive tumors always come back. What's not known is when

  1.Which of the following is true about Senator Edward Kennedy’s death

  A.Senator Edward Kennedy died right after he had the tumor.

  B.Senator Edward Kennedy died of an unknown disease.

  C.Senator Edward Kennedy died because he didn’t get up-to-date treatment.

  D.Senator Edward Kennedy died of a most common type of brain cancer after a year long up-to-date treatment

  正确答案:D

  解析:问题问的是:关于肯尼迪的死亡,哪一项是正确的?文章的第一段提到肯尼迪患有脑癌,虽然接受了一年的最新的疗法治疗,最后还是死了。A说患病后马上死亡。B说他死于未知疾病。C说没有得到最新疗法的治疗。该三项皆不准确'

  2.What is the experts’ attitude towards the outlook for patients with malignant gliomas

  A.Optimistic.

  B.Pessimistic.

  C.Indifferent.

  D.Not mentioned

  正确答案:B

  解析:问题问的是:专家对恶性神经胶质瘤患者的前景看法如何?第二段最后提到医生仍不清楚发病原因,国家肿瘤学会称恶性神经胶质瘤患者的前景并不乐观

  3.Which of the following is NOT one of Kennedy’s experiences after he got the cancer

  A.He had a surgery at Duke University Medical Center.

  B.His skull was opened to examine where the tumor was.

  C.He made a speech about craniotomy.

  D.His surgery at Duke University was successful and he was discharged

  正确答案:C

  解析:问题问的是:以下哪一项是肯尼迪患病后没有经历过?A. 在杜克大学医学中心做手术;B. 开颅检查肿瘤位置;D. 杜克大学手术成功,并出院。这三项从文中都可找到。选项C中提到做了一个关于开颅术演讲,显然与原文不符

  4.Which statement is NOT true about the risk factors that cause brain tumors

  A.Men are more likely to have brain tumors than women.

  B.Kids are more likely to have brain tumors than adults.

  C.White people are more likely to have brain tumors than black people.

  D.70-year-old or older people are more likely to have brain tumors than those under 70

  正确答案:B

  解析:问题问的是:以下关于可能引发脑癌的危险因素的论述哪一项是错误的?倒数第二段提到了ACD的说法,即男性比女性更容易患脑癌;白人更容易患脑癌;70岁以上的人更容易患脑癌。只有B小孩比成人更容易患脑癌没有提到。因此选B

  5.Which statement is true according to the passage

  A.Experts have already figure out the exact cause of brain cancer.

  B.It is believed that once treated brain tumors will not come back again.

  C.Patients usually remain sleeping during a craniotomy.

  D.None of the above

  正确答案:D

  解析:问题问的是:以下哪个观点是正确的?A中提到专家已经找到脑癌的确切致病原因,与第二段提到的“医生们还不知道脑癌的致病原因”矛盾;B中说的“脑瘤经过治疗就不会复发”与最后一段说的“脑瘤治疗后还会复发,只是不知道何时”矛盾;C中提到“病人在开颅手术中一直保持睡眠状态”与第三段第四行说的“术中医生会病人回复意识以避免损伤语言神经”矛盾。因此选D,以上都不对。

     本文选自新东方在线论坛。

本文关键字: 职称英语 阅读理解

分享到:

职上网网络课堂全部课程

证券从业-职上网 【通关】无忧通关班(不过无条件退费) ¥1580 免费试听
【全科】全科零基础取证班(不过免费重读) ¥980 免费试听
【速效】全科速效通关班(刷题+直播) ¥580 免费试听
基金从业-职上网 【法规+基础+私募】零基础无忧通关班A(1对1辅导+退费) ¥1988 免费试听
【法规+基础】零基础无忧通关班B(1对1辅导+退费) ¥1399 免费试听
【法规+私募】零基础无忧通关班C(1对1辅导+退费) ¥1399 免费试听
【法规+基础+私募】零基础取证班A(不过免费重读) ¥1299 免费试听
【法规+基础】零基础取证班B(不过免费重读) ¥899 免费试听
【法规+私募】零基础取证班C(不过免费重读) ¥899 免费试听
【法规+基础+私募】速效通关班A(有基础+刷题) ¥799 免费试听
【法规+基础】速效通关班B(有基础+刷题) ¥599 免费试听
【法规+私募】速效通关班C(有基础+刷题) ¥599 免费试听
银行从业资格 【全科】零基础取证班-风险管理(视频+刷题) ¥899 免费试听
【全科】零基础取证班-个人理财(视频+刷题) ¥899 免费试听
【单科】风险管理(视频+刷题) ¥599 免费试听
【单科】个人理财(视频+刷题) ¥599 免费试听
【单科】银行业法律法规与综合能力(视频+刷题) ¥599 免费试听
期货从业资格 【全科】零基础取证班(视频+刷题) ¥899 免费试听
【单科】零基础取证班-《期货及衍生品基础》 ¥599 免费试听
【单科】零基础取证班-《期货法律法规汇编》 ¥599 免费试听
银行校招 【暑假班】银行暑期专项特训(未进笔试面试退费) ¥7800 免费试听
【就业】直达银行协议班(未拿到银行OFFER全退费) ¥19800 免费试听
【网申】2017网申通关课程(非协议) ¥99 免费试听
【网申】网申简历1对1(签协议不过全退) ¥1480 免费试听
【网申笔试】网申笔试通关班(未进笔试面试退费) ¥5800 免费试听
【笔试】银行笔试通关班(录播+直播+题库+讲义) ¥1680 免费试听
【面试】面试VIP班(录播+直播+1对1)-不过退费 ¥4280 免费试听
会计 CPA考试会计从业初级职称中级职称内审师CIAACCA考试CMA考试 USCPA考试
金融 CFA考试FRM考试

课程试听换一换

相关推荐

微博关注

版权及免责声明

1,"新东方在线"上的内容,包括文章、资料、资讯等, 本网注明"稿件来源:新东方在线"的,其版权 均为"新东方在线"或北京新东方迅程网络科技有限公司所有 ,任何公司、媒体、网站或个人未经授权不得转载、链接、转贴或以其他方式使用。已经得到 "新东方在线"许可 的媒体、网站,在使用时必须注明"稿件来源:新东方",违者本网站将依法追究责任。

2, "新东方在线" 未注明"稿件来源:新东方"的 文章、资料、资讯等 均为转载稿,本网站转载出于传递更多信息之目的,并不意味着赞同其观点或证实其内容的真实性。如其他媒体、网站或个人从本网站下载使用,必须保留本网站注明的"稿件来源",并自负版权等法律责任。如擅自篡改为 " 稿件来源:新东方 " ,本网站将依法追究其法律责任。

3,如本网转载稿涉及版权等问题,请作者见稿后在两周内与新东方在线联系。

  • 新东方在线教师资格考试微信
  • 1小时搞定结构化面试(中小幼)
  • 普通话专项突破课程

热点资讯更多>>

实用 • 工具

交流 • 下载

  • 职称英语备考资料下载
  • 职称英语备考资料下载
  • 职称英语备考资料下载
  • 职称英语复习必备

课程排行榜本周本月

公开课更多>>

2017职称英语改编题串讲 w 44分35秒
1 2017职称英语改编题串讲
2017职称英语阅读理解答题技巧 w 26分32秒
2 2017职称英语阅读理解答题技巧
2017职称英语完形填空答题技巧提炼 w 33分35秒
3 2017职称英语完形填空答题技巧提炼
2017职称英语通关中英文朗读篇 w 05分13秒
4 2017职称英语通关中英文朗读篇
2017年职称英语语法考点重点解析 w 21分17秒
5 2017年职称英语语法考点重点解析

新东方在线职称英语更多>>

推荐阅读